Relax masaža – vrste i benefiti

Relaks masaža se fokusira na pružanje opšte relaksacije, ublažavanje napetosti mišića i poboljšanje cirkulacije krvi. Primarni cilj je da pomogne ljudima u obavljanju svakodnevnih zadataka i pomogne u oporavku od stresa.

Tretman relaks masaže uključuje
Dugi, glatki, klizeći potezi koji su i ritmični i tečni
Pritisak koji je duboko opuštajući, ali nije bolan
Tretman osmišljen da vas opusti i umiri, ali ne i da ublaži hronični bol ili druga osnovna stanja

Koje su prednosti relaks masaže?

Kao i drugi stilovi masaže, prednosti relaks masaže obično traju nekoliko dana nakon tretmana. Redovna relaks masaža može pružiti sledeće benefite:

Ublažava bolove u leđima i vratu
Poboljšava perifernu cirkulaciju
Poboljšava izgled kože
Smanjuje napetost mišića
Ublažava sve simptome povezane sa stresom. To može uključivati jačanje imunološkog
Poboljšava san
Smanjuje glavobolju
Ubrzava oporavak od povreda mekih tkiva
Poboljšava fleksibilnost
Opušta i umiruje, i psihički i fizički.

Koje su vrste relaks masaže?

Za razliku od dubokog tkiva ili sportske masaže, ona se ne bavi vezivnim tkivom mišića, iako odlično smiruje umorne mišiće. Maser obično radi na leđima, vratu, rukama i nogama, koristeći nežno gnječenje i duge poteze.

Kao i kod drugih usluga, postoji i unapređena relaks masaža gde klijent može da se prepusti i drugim tretmanima pored standardne terapije masaže.

Švedska masaža je masaža celog tela koja kombinuje nežno gnetenje, tapkanje i duge poteze usmerene ka srcu kako bi se poboljšala cirkulacija krvi i limfni tok. Ova vrsta masaže je idealna za sve koji su novi u masaži ili samo žele da smanje nivo stresa nakon dugog i napornog dana.

Masaža toplim kamenjem podrazumeva stavljanje zagrejanog kamenja na određene delove tela, kao što su leđa, ramena, noge i stopala, kako bi se mišići zagrejali i opustili. Kada se dovoljno zagreju, maser može početi da primenjuje spore i nežne poteze po telu klijenta. Oni takođe mogu trljati zagrejano kamenje o leđa, ramena i noge kako bi ublažili bol, stres u telu.

Aromaterapijska masaža pomaže u podsticanju pozitivnih misli i osećanja. Tokom tretmana aromaterapijske masaže, profesionalni maser ili maserka primenjuje nežne tehnike švedske masaže na meko tkivo klijentovog tela dok se umirujući miris eteričnih ulja širi kako bi intenzivirao relaksaciju. Ulja se mogu nanositi i na telo klijenta na njegov zahtev.

5 benefita masaže vulkanskim kamenjem

Šta se dešava tokom masaže vrućim kamenjem? Masaža toplim kamenjem pomaze da se opustite i ublažite napete mišiće i oštećena meka tkiva u celom telu.

Kako masaža utiče na vaše telo

Masaža je poznata po svojim opuštajućim svojstvima. Većina je upoznata da masaža ima moć da nas opusti, da se osećamo dobro i da ublaži napetost

7 znakova da vam je potrebna masaža

Mnogi misle da je masaža luksuz. Nešto što treba uraditi u posebnim prilikama. Činjenica je da masaža ima velike zdravstvene pogodnosti! Redovne masaže poboljšavaju naše

Poklon Vaučer

Poklon koji vredi