7 znakova da vam je potrebna masaža

Mnogi misle da je masaža luksuz. Nešto što treba uraditi u posebnim prilikama. Činjenica je da masaža ima velike zdravstvene pogodnosti!

Redovne masaže poboljšavaju naše opšte zdravstveno stanje. Kako bi masaža poboljšala vaše fizičko stanje neophodno je da osluškujete signale koje vam telo šalje.

Na koje znakove treba obratiti pžnju?

Predstavljamo vam 7 znakova da vam je potrebna masaža

Pod stresom ste

Iako možda ne možemo u potpunosti da uklonimo izvor stresa iz naših života, možemo ga osloboditi. A masaža je savršen način za to. Masaža smanjuje nivo hormona stresa u telu. Istovremeno, povećava nivoe endorfina. Masaža je odlično sredstvo za ublažavanje stresa i podizanje raspoloženja.

Imate glavobolje

Ako vas boli glava više nego inače, to može biti posledica napetosti. Napetost se može povećati u vratu, ramenima i trapezoidnim mišićima. Ova napetost izaziva glavobolje.

Redovne masaže mogu ublažiti ovu napetost. Opuštanje mišića će poboljšati dotok krvi u glavu, što će ublažiti glavobolje. Takođe može pomoći u ublažavanju simptoma migrene.Profesionalni maser će znati na koja područja treba da se fokusira. Upotreba eteričnih ulja može da vam pomogne da se opustite i ublažite bol.

Veći deo dana sedite

Rad u kancelariji ili od kuće može izgledati bezopasno. Ali dovoljno da nanese više štete vašem telu nego što mislite.

Ako ste pogrbljeni dok radite ili predugo sedite u istom položaju, stvarate napetost u vašem telu. To može dovesti do lošeg držanja, glavobolje ili bolova.

Profesionalna masaža će ublažiti ovaj napor i poboljšati držanje. Masaža će opustiti mišiće koji su se nesvesno zategli tokom dana. Takođe, može pomoći kod naprezanja u rukama, koje celodnevno kucanje stavlja na vaše telo. Masaža na podlakticama će opustiti mišiće, podstičući bolju cirkulaciju kroz ruke i šake.

Imate loše držanje

Većina lošeg držanja potiče od napetosti u leđima i vratu u kombinaciji sa slabim mišićima.

Masažom će se prirodno osloboditi ova napetost i popraviti držanje kičme.
Masaža će pomoći u povećanju fleksibilnosti mišića.

Osećate bol ili je dužina pokreta skaćena

Bol u leđima, vratu, kukovima i ramenima može signalizirati povredu mekog tkiva.
Profesionalni maser će tačno odrediti sve okidače, koje su snopovi mišićnih vlakana koja ograničavaju protok krvi i izazivaju bol. Rad na ovim okidačima će ublažiti bol.

Povećani protok krvi će podstaći zarastanje povreda mekog tkiva.

Masaža opušta mišiće koji ograničavaju kretanje i ponovo ih vraća pun pokret. Pozovite nas za besplatnu konsultaciju u Ekselencija centru za masažu kako bi ste utvrdili koja masaža vam najviše odgovara.

Trenirate ili ste tek počeli da vežbate

Trening i vežbanje rezultiraju izgradnjom novih mišića i naprezanjem mišića, zato je važno da negujete mišiće masažom. Masažom dubokog tkiva može se vratiti opseg pokreta kada se mišići zategnu. Takođe, može poboljšati cirkulaciju što će pomoći u bržem oporavku.

Nikada ranije niste imali masažu

Ako nikada ranije niste bili na masaži, ne znate šta propuštate!

Redovne masaže su način da očuvate telo. Preporuka je da se ide na masažu barem jednom mesečno. Možda će biti potrebno i više ako trenirate ili se oporavljate od povrede.

Vaše telo će vam poslati znak kada mu je potrebna masaža
Sve što treba da uradite je da slušate i zakažete vaš termin u Ekselencija centru za masažu.

5 benefita masaže vulkanskim kamenjem

Šta se dešava tokom masaže vrućim kamenjem? Masaža toplim kamenjem pomaze da se opustite i ublažite napete mišiće i oštećena meka tkiva u celom telu.

Kako masaža utiče na vaše telo

Masaža je poznata po svojim opuštajućim svojstvima. Većina je upoznata da masaža ima moć da nas opusti, da se osećamo dobro i da ublaži napetost

7 znakova da vam je potrebna masaža

Mnogi misle da je masaža luksuz. Nešto što treba uraditi u posebnim prilikama. Činjenica je da masaža ima velike zdravstvene pogodnosti! Redovne masaže poboljšavaju naše

Poklon Vaučer

Poklon koji vredi