Benefiti švedske masaže

Švedska masaža najčešće praktikovana masažna terapija i nudi vam predivno opuštajuće iskustvo. Kada pomislite na klasičnu masažu, zapravo mislite na švedsku masažu.

Šta je švedska masaža?

Verovatno već imate ideju o tome šta je švedska masaža. Zato što je to klasična i tradicionalna masaža koju ćete videti u filmovima i reklamama, čak i ako niste probali.

Postoji mnogo različitih švedskih tehnika masaže, ali sve se kombinuju da bi pružile opuštajuću masažu kroz blagi kružni pritisak (profesionalno poznato kao „trenje“). Ostale švedske tehnike masaže uključuju:

Effleurage – vrsta nežnog maženja, uključujući duge udarce.
Petrisaža – na šta mislite kada se gnječe mišići.
Vibracija – uključuje lagano tapkanje i druge tehnike koje mogu prouzrokovati da se telo lagano trese ili vibrira.
Hakiranje – uključuje „kotlete“ u karate stilu koje možete povezati i sa masažom.
Per Henrik Ling je zaslužan kao otac švedske masaže.

Švedska masaža je veoma prijatna. Fokusirana je na rad sa mišićima i mekim tkivima kako bi pružila smirenost.

S obzirom da je klasična masaža, švedska masaža je često osnova za mnoge druge tretmane, a takođe se može zameniti sa njima. Dve tehnike koje se najčešće greše su aromaterapija i tajlandska masaža:

Razlika između aromaterapije i švedske masaže
Aromaterapijska masaža može biti švedska masaža. U aromaterapijskoj masaži, prilagođena mešavina esencijalnih ulja se dodaje vašem ulju za masažu.

Razlika između tajlandske i švedske masaže
Tajlandska masaža često ne koristi ulja i obično se radi na podu, a ne na stolu. Primalac ostaje odeven dok mu terapeut pomaže u asistiranom položaju joge da se istegne i opusti telo. Tajlandska masaža je jača od švedske masaže.

Koji su benefiti švedske masaže?

Cilj švedske masaže je da poboljša vašu cirkulaciju i podstakne opuštanje kroz smirivanje mišića. Zato se dosta razlikuje od masaže dubokog tkiva ili sportske masaže. Tehnike uključuju meke i lagane poteze po delovima tela koja su sklonija bolu ili bez velike pokrivenosti mišića. Tamo gde su mišići deblji, pritisak se menja i masaža je dublja.

Prednosti švedske masaže su:

Ublažavanje bolova u mišićima
Bez obzira da li ste preterali u teretani, ili patite od dugotrajnih ili hroničnih bolova u mišićima ili zglobovima, švedska masaža može pomoći da se ublaži bol. Profesionalni maser može ciljati određene tačke, smanjujući napetost mišića u tom području, omogućavajući ublažavanje bola. Ovo je prirodan način uklanjanja bola, naspram uzimanja lekova.

Poboljšanje cirkulacija
Različite tehnike masaže poboljšavaju cirkulaciju krvi u oblastima na kojima se radi. Ovo ima niz različitih prednosti. Povećana toplota umiruje bolne mišiće, pomaže vašem telu da izbaci toksine. Cirkulacija krvi pomaže u poboljšanju oporavka.

Smanjenje fizičkog stresa
Švedska masaža ublažava napetost, omogućavajući mišićima da se opuste. Može pomoći da poboljšate svoje držanje. Mnogi smatraju da švedska masaža ublažava glavobolje.

Smanjenje psihičkog stresa
Švedska masaža sat ili 90 minuta omogućava da sav emocionalni stres nestane.

Pomaže imunitet
Pokazalo se da redovna švedska masaža pomaže zdravom imunom sistemu. Ovo je najverovatnije posledica toga da masaža smanjuje fizički i psihički stres na telu. Stres ima negativan uticaj na imunitet, tako sve što uradite da smanjite stres pomoći će da prirodno poboljšate svoj imunitet.

Oslobađaju se dobri hemijski procesi
Dokazano je da masaža oslobađa niz hormona i hemikalija za dobar osećaj, kao što su oksitocin, serotonin, endorfini i dopamin.

Poboljšajte san
Jedna od hemikalija koje smo pomenuli iznad – serotonin – je od vitalnog značaja za zdrav san. Pomaže vam da lakše zaspite.

Da li je švedska masaža bezbedna tokom trudnoće?

Ne samo da je bezbedna, to je zapravo preporučena vrsta masaže ako ste trudni.Profesionalni maser-maserka će vas postaviti u udoban položaj za sedenje ili će vas zamoliti da legnete na bok.

Kako se pripremiti za švedsku masažu

Obavestite profesionalnog masera ili maserku ako imate neke posebne bolne tačke, kao i medicinska stanja. Vaša masaža će trajati 60 ili 90 minuta u zavisnosti od toga šta ste izabrali.

 

5 benefita masaže vulkanskim kamenjem

Šta se dešava tokom masaže vrućim kamenjem? Masaža toplim kamenjem pomaze da se opustite i ublažite napete mišiće i oštećena meka tkiva u celom telu.

Kako masaža utiče na vaše telo

Masaža je poznata po svojim opuštajućim svojstvima. Većina je upoznata da masaža ima moć da nas opusti, da se osećamo dobro i da ublaži napetost

7 znakova da vam je potrebna masaža

Mnogi misle da je masaža luksuz. Nešto što treba uraditi u posebnim prilikama. Činjenica je da masaža ima velike zdravstvene pogodnosti! Redovne masaže poboljšavaju naše

Poklon Vaučer

Poklon koji vredi