4 vrste masaže koje ublažavaju bol u leđima

Vaša leđa nose najveću težinu i fizički stres, to može izazvati opterećenje na mišićima leđa i ligamentima koji podržavaju kičmu. Bol u leđima, napetost i ukočenost mogu ograničiti pokretljivost i uticati na kvalitet vašeg života. U nekim slučajevima, bol u leđima se može opisati kao „nepodnošljiv“, ometajući vaše svakodnevne aktivnosti.

Iako mirovanje u krevetu i primena toplote ili leda mogu pomoći u poboljšanju simptoma, masaža za bol u leđima nudi bolje rešenje koje pomaže da se bolni mišići opuste.

Da li masaža može da pomogne kod bola u leđima?

Iako mnogi ljudi zavise od konvencionalne nege, kao što je uzimanje lekova protiv bolova i fizioterapijski tretman, terapija masažom za bol u leđima nudi olakšanje i opuštanje.

Tokom poslednjih decenija, masaža se istakla kao alternativna nega za osobe sa bolom u leđima. Usmeravanjem na ispravne mišiće, bol i napetost se mogu kontrolisati na njihovom izvoru. Doktori su prepoznali tretman masaže protiv bolova u leđima kao bezbedno i prirodno olakšanje za bol u donjem delu leđa i efikasnu pomoć pri različitim tretmanima protiv bolova. Štaviše, zdravstveni radnici čak podstiču pacijente sa bolovima u leđima da traže terapiju masaže pored medicinskog lečenja.

Odabir prave masaže ne samo da pomaže u lečenju bolova u leđima, već ublažava druge bolne mišićno-skeletne probleme koji doprinose bolovima u telu. Fokus na problematična područja može kontrolisati bol na njegovom izvoru.

4 vrste masaže za bol u leđima:

Švedska masaža

Ova vrsta masaže doprinosi opuštanju mišića i oslobađanju od grčenja. Švedska masaža uključuje različite tehnike:

Effleurage – Karakterišu ga dugi, zamašni potezi od vrha do dna mišića.
Petrisaža – Uključuje pokrete kotrljanja i gnječenja mišića. Pritisak obično zavisi od osetljivosti klijenta. Ova tehnika se više fokusira na napetu oblast leđa. Maser započinje švedsku masažu laganim petrisažom i na kraju povećava pritisak da bi se ublažila napetost mišića.
Tapotement – Ova tehnika uključuje lagano i ritmično tapkanje ili bubnjanje. Pritisak i brzina mogu biti ili opuštajući ili energični.
Trenje – Terapeut za masažu može da izvrši dubok pritisak na zahvaćeni mišić da bi se oslobodio napetosti.

Masaža dubokih tkiva

Masaža dubokih tkiva nije za ljude koji traže opuštanje. Ova vrsta masaže podrazumeva primenu snažnog pritiska na bolne mišiće, pritiskajući mišiće duboko do kosti koliko god je to moguće. Pomaže da se opuste čvrsto povezani mišići koji uzrokuju hronični bol u vratu i gornjem delu leđa.

Obavezno se posavetujte sa svojim maserom pre nego što se odlučite za masažu dubokih tkiva. Ne bi trebalo da iskusite ekstremne bolove tokom oslobađanja čvorovanih mišića. Međutim, profesionalni maseri priliko masaže dubokih tkiva mogu prilagoditi nivo pritiska na vaš zahtev. Nakon masaže, osetićete bol u mišićima nekoliko dana. Topla kupka može pomoći u ublažavanju bolova.

Masaža mišićnih čvorova

Tehnike koje se koriste prilikom masaže mišićnih čvorova su slične masaži dubokog tkiva. Njegov cilj je da precizno odredi i oslobodi zategnutu tačku unutar napregnutih mišića. Mišićni čvorovi mogu izazvati bol u drugim delovima tela. Na primer, ako imate mišićni čvor u leđima i vratu, to može dovesti do migrene ili bola koji ide niz noge.

Ova tehnika se ne radi na celoj dužini mišića, ona se fokusira na specifičnu tačku, kako bi se ublažio bol i napetost mišića.

Sportska masaža

Terapija sportskom masažom pruža olakšanje ljudima koji pate od povreda vezanih za sport. Pored ublažavanja bolova, napetosti mišića, sportska masaža takođe pomaže u jačanju vaše fleksibilnosti i performansi. Sportska masaža može biti masaža celog tela ili se fokusira na određene delove tela. Profesionalni maser može koristiti dubok pritisak ili umirujuće poteze u zavisnosti od vaših potreba ili preferencija.

Ako predugo patite od hroničnog bola u leđima, i znate da Vam je potrebna masaža, pozovite ili posetite Ekselencija centar za masažu. Odgovorićemo na sva vaša pitanja.

5 benefita masaže vulkanskim kamenjem

Šta se dešava tokom masaže vrućim kamenjem? Masaža toplim kamenjem pomaze da se opustite i ublažite napete mišiće i oštećena meka tkiva u celom telu.

Kako masaža utiče na vaše telo

Masaža je poznata po svojim opuštajućim svojstvima. Većina je upoznata da masaža ima moć da nas opusti, da se osećamo dobro i da ublaži napetost

7 znakova da vam je potrebna masaža

Mnogi misle da je masaža luksuz. Nešto što treba uraditi u posebnim prilikama. Činjenica je da masaža ima velike zdravstvene pogodnosti! Redovne masaže poboljšavaju naše

Poklon Vaučer

Poklon koji vredi